onderhoud badmeubel

» Hoe kan ik mijn badmeubel lade & deur afstellen?

Pelipal badkamermeubelen montage tips

Met de verscheidenheid aan beslag bij uw Pelipal badkamermeubel, geeft het veel mogelijkheden om uw badmeubel af te stellen. Met behulp van onderstaande video kunt u eenvoudig uw badkamermeubel afstellen.

 

 

» Onderhoudsinstructies mineraalmarmer wastafel

Onderhoudsinstructies voor mineraalmarmer

De wasbakken van onze badkamermeubelen bestaan uit hoogwaardig mineraalmarmer. Gedurende de eerste 4 weken mag de wastafel alleen met afwasmiddel/water gereinigd worden. Daarna kunnen milde reinigingsmiddelen worden gebruikt.

Dagelijkse reiniging

Hoewel mineraalmarmer zeer onderhoudsvriendelijk is, moeten aanwezige vlekken en onreinheden zo snel mogelijk worden verwijderd. Deze kunnen met lauwwarm water en een zachte doek worden weggepoetst. Het schoongemaakte oppervlak dient u vervolgens weer goed af te drogen.

Grondige reininging

Er mogen geen reinigingsmiddelen worden gebruikt, die schuurmiddelen, ongeacht of dit in vloeibare of poedervorm is, bevatten. Gebruik alstublieft geen zuur- of loog houdende afvoerreinigers. U dient eveneens het contact met agressieve oplosmiddelen zoals aceton of methanol te vermijden. Ter bescherming van het oppervlak dienen gemorste substanties zoals oplosmiddelen of verf direct verwijderd te worden.

Ter bescherming tegen verkleuringen en krassen mag in de wastafel geen was worden geverfd, gewassen of in een zeepsopje of dergelijke worden ingeweekt. Het wassen van kleding in de wasbak kan tot schade leiden, omdat de verfstoffen van de kleding mogelijk kunnen afgeven.

Let er op, dat de watertemperatuur nooit hoger is dan 65 graden, hogere temperaturen kunnen scheuren veroorzaken. Voor een langdurige glans is het aan te raden, de wastafel regelmatig (om de 2 maanden) met gangbare auto polish in te wrijven en vervolgens direct met een doekje te polijsten.

Mineraalmarmer mag niet met de volgende middelen in aanraking komen: • Reinigingsmiddelen die schuurmiddelen bevatten • Zuur- of loog houdende afvoerreinigers of ontstopper • Agressieve oplosmiddelen • Afvoerreiniger met Natriumhydroxide • Ketonen (Aceton) • Krachtige vloeibare reinigingsmiddelen • Bleekmiddel • Methanol • Oplossingen op Nitro-basis • Oliehoudende polijstmiddelen met siliconen, was en oplossingsmiddel • Dampreiniger • Zuren en sterke bases • Oplosmiddelen met chloor • Ammoniakproducten • Haarkleur middelen

 

» Onderhoudsinstructies keramische wastafel

Onderhoud keramische wastafel

Keramiek kan met gangbare sanitaire reinigingsmiddelen worden gereinigd. Kalkresten kunnen bijv. met Stahl Fix Classic worden verwijderd. Metalen resten, die ontstaan door het contact van gebruiksvoorwerpen van bijv. staal, titaan, messing of koper, herkent u aan grijze en zwarte resten. Deze, vaak op scheuren lijkende sporen kunnen met normale reinigingsmiddelen niet worden verwijderd. Voor het verwijderen kunt u bijv. een reiniger voor keramische kookplaten gebruiken.

» Onderhoudsinstructies glazen wastafel

Onderhoud glazen wastafel

Er mogen geen reinigingsmiddelen worden gebruikt, die schuurmiddelen, ongeacht of dit in vloeibare of poedervorm is, bevatten. Gebruik alstublieft geen zuurhoudende of agressieve reinigingsmiddelen, maar reinig de wastafel alleen met een vochtige doek. Ter bescherming van het oppervlak dienen gemorste substanties zoals oplosmiddelen of verf direct verwijderd te worden. Om spanningsscheuren en verkleuringen te voorkomen, dient u erop te letten, dat de watertemperatuur in de wastafel niet warmer wordt dan 65 graden. Om verkleuringen en krassen te vermijden mag in de wastafel geen was worden geverfd, gewassen of in een zeepsopje of dergelijke worden ingeweekt. Om krassen te voorkomen mag u geen glazen, metalen en keramische voorwerpen op het glazen oppervlak te plaatsen.

» Wat is Krion? En hoe moet ik de Krion wastafel onderhouden?

KRION®

SUPER STERKE WASTAFELS

Krion® is het sterkste wastafel oppervlak dat momenteel op de markt verkrijgbaar is, en scoort de beste resultaten op het vlak van bestendigheid tegen zonlicht, hoge temperaturen en schurende producten. Duurzaam en vernieuwbaar: dit is een materiaal dat lang meegaat en is 100% recycleerbaar.

Voor meer informatie -  Klik hier! 

 

Onderhoud krion wastafels

De zijdematte afwerking van de Krion-wastafel kan gemakkelijk worden gereinigd. Voor de dagelijkse reiniging kunt u een vochtige doek met een mild schoonmaakmiddel gebruiken. Droogt u nadien de wastafel wel met een handdoek.

De wastafel dient 1-2 keer per week intensiever worden gereinigd. Hiervoor brengt u m.b.v. bijvoorbeeld een vochtige Scotch Brite pad een mild reinigingsmiddel met microdeeltjes op (bv Cif) en wrijf in cirkelvormige beweging de oppervlakte schoon. Nadien wederom met vochtige doek afnemen en handdoek droog opwrijven.

Hardnekkige vervuiling? Idem als hierboven maar laat u na het inwrijven deze een nacht inwerken. De volgende dag neemt u het met een vochtige doek af en wrijft u het met een handdoek droog.