Reinigingsvoorschriften

Ruimteklimaat
Badmeubels zijn geschikt voor een normaal badkamerklimaat, onafhankelijk of het om geverfde, gecoate of onbehandelde oppervlakken gaat. Kortstondig verhoogde luchtvochtigheid beschadigd de meubelen niet, zo lang de vochtigheid door voldoende ventilatie weer afgevoerd wordt. Spatwater, condens of vocht moeten daarom direct met een droge doek worden verwijderd, omdat langere inwerktijden tot waterschade of schimmelvorming kan leiden.

 

Een waterschade van het materiaal veroorzaakt door onjuist onderhoud is geen productiefout/garantiegeval!

 

Front- en corpusoppervlakten (kunststof/lak), binnenkant van de kasten (laden, inlegbodems etc.)
Verwijder voorkomende verontreinigingen zo snel mogelijk. Vaak hoeft u hiervoor geen reinigingsmiddelen te gebruiken. Dit gaat het beste met lauwwarm water en een zachte, vochtige doek.
Maak de oppervlakten vervolgens altijd droog om waterschade te voorkomen. Voor het verwijderen van hardnekkige verontreiniging raden wij het gebruik van een warm zeepsopje of milde huishoudelijke reinigingsmiddelen aan. Eventueel nog vochtige oppervlakten altijd afdrogen.

 

Houten fronten (massief of gefineerd)
Hout is een levend materiaal met natuurlijke kleur-, structuur- en groeiverschillen, die niet onder de garantie vallen. Verschillende licht- en zonnestraling leidt tot verkleuringen en is afhankelijk van het materiaal. Dit is dus geen reden tot reclamatie. Door verschil in luchtvochtigheid komt hout in beweging en zwelt op of krimpt. Dit kan bijvoorbeeld tot lichte, houtafhankelijke uitsteeksels aan het massieve houten frame leiden. Hout dient noch blootgesteld te worden aan extreem vochtige noch extreem droge lucht. Ideaal voor het verwerkte hout is de gangbare luchtvochtigheid van 45 tot 70%. Daarom dient u bijvoorbeeld tijdens het douchen voor voldoende ventilatie te zorgen.

 

De oppervlakten worden beschermd door hoogwaardige meergelaagde lak. Daarom worden de oppervlakten nagenoeg ongevoelig voor verontreinigingen. De reiniging dient met een licht vochtige doek of een zachte, vochtige borstel uitgevoerd te worden. Hierbij dient u altijd in de richting van de houtvezel te vegen.
Om te voorkomen dat in de profielen, hoeken en aan de randen geen vochtresten achterblijven, dient u de oppervlakten af te drogen.
Verontreinigingen mogen niet opdrogen en dienen daarom direct verwijderd te worden.

 

Belangrijk!
Gebruik onafhankelijk van de oppervlakten, nooit de volgende reinigingsmiddelen: agressieve reinigingsmiddelen, oplossingen op nitrobasis, korrelige of schurende reinigingsmiddelen, oliehoudende polijstmiddelen met silicone, was en oplosmiddel, microvezel doekjes. Gebruik alstublieft geen stoomreiniger. Dit leidt tot opzwellen en beschadigd de meubelen.

 

Spiegels
Reinig de spiegels alleen met een vochtige zeem en geen gangbare glasreinigers. De randen van de spiegel altijd afdrogen, omdat anders fouten aan de verschillende lagen van de spiegel kunnen ontstaan.

 

Aluminium
Verwijder verontreinigingen alstublieft zo snel mogelijk. Reinig aluminium elementen uitsluitend met warm water of een neutraal reinigingsmiddel. Voor de reiniging van sterke verontreiniging dient een speciaal, gangbaar reinigingsmiddel voor aluminium met conservering gebruikt te worden.
Voorkom het gebruik van schurende reinigingsmiddelen, omdat u het oppervlakte anders door krassen beschadigd. Zuur- of chloor houdende reinigingsmiddelen leiden eveneens tot beschadigingen aan het aluminium.

 

Grepen / knoppen
De grepen en knoppen kunnen met gangbare, milde reinigingsmiddelen of een warm zeepsopje en een zachte doek worden gereinigd. Nadien goed drogen!

 

Glazen wastafel
Er mogen geen reinigingsmiddelen worden gebruikt, die schuurmiddelen, ongeacht of dit in vloeibare of poedervorm is, bevatten.
Gebruik alstublieft geen zuurhoudende of agressieve reinigingsmiddelen, maar reinig de wastafel alleen met een vochtige doek.
Ter bescherming van het oppervlak dienen gemorste substanties zoals oplosmiddelen of verf direct verwijderd te worden. Om spanningsscheuren en verkleuringen te voorkomen, dient u erop te letten, dat de watertemperatuur in de wastafel niet warmer wordt dan 65 graden. Om verkleuringen en krassen te vermijden mag in de wastafel geen was worden geverfd, gewassen of in een zeepsopje of dergelijke worden ingeweekt. Om krassen te voorkomen mag u geen glazen, metalen en keramische voorwerpen op het glazen oppervlak te plaatsen.

 

Mineraalmarmer wastafel mineraalmarmer wastafel reinigen

Gedurende de eerste 4 weken mag de wastafel alleen met afwasmiddel/water gereinigd te worden. Daarna kunnen milde reinigingsmiddelen worden gebruikt. Er mogen echter geen reinigingsmiddelen worden gebruikt, die schuurmiddelen, ongeacht of dit in vloeibare of poedervorm is, bevatten. Gebruik alstublieft geen zuur- of loog houdende afvoerreinigers. U dient eveneens het contact met agressieve oplosmiddelen zoals aceton of methanol te vermijden. Ter bescherming van het oppervlak dienen gemorste substanties zoals oplosmiddelen of verf direct verwijderd te worden.

 

Ter bescherming tegen verkleuringen en krassen mag in de wastafel geen was worden geverfd, gewassen of in een zeepsopje of dergelijke
worden ingeweekt.

 

Let er op, dat de watertemperatuur niet hoger is dan 65 graden, hogere temperaturen kunnen scheuren veroorzaken.
Voor een langdurige glans is het aan te raden, de wastafel regelmatig (om de 2 maanden) met gangbare auto polish in te wrijven en vervolgens direct met een doekje te polijsten. (Lees meer: onderhoudsinstructie voor mineraalmarmer)

 

Keramische wastafel
Keramiek kan met gangbare sanitaire reinigingsmiddelen worden gereinigd. Kalkresten kunnen bijv. met Stahl Fix Classic worden verwijderd. Metalen resten, die ontstaan door het contact van gebruiksvoorwerpen van bijv. staal, titaan, messing of koper, herkent u aan grijze en zwarte resten. Deze, vaak op scheuren lijkende sporen kunnen met normale reinigingsmiddelen niet worden verwijderd. Voor het verwijderen kunt u bijv. een reiniger voor keramische kookplaten gebruiken.

 

Krion wastafel
De zijdematte afwerking van de Krion-wastafel kan gemakkelijk worden gereinigd.
Voor de dagelijkse reiniging kunt u een vochtige doek met een mild schoonmaakmiddel gebruiken. Droogt u nadien de wastafel wel met een handdoek.

 

De wastafel dient 1-2 keer per week intensiever worden gereinigd. Hiervoor brengt u m.b.v. bijvoorbeeld een vochtige Scotch Brite pad een mild reinigingsmiddel met microdeeltjes op (bv Cif) en wrijf in cirkelvormige beweging de oppervlakte schoon. Nadien wederom met vochtige doek afnemen en handdoek droog opwrijven.

 

Hardnekkige vervuiling? Idem als hierboven maar laat u na het inwrijven deze een nacht inwerken. De volgende dag neemt u het met een vochtige doek af en wrijft u het met een handdoek droog.